Sarajishvili VSOP - 12 letnia brandy o korzennym aromacie

Sarajishvili VSOP to gruzińska brandy będąca kompozycją destylatów, z których najstarsze dojrzewały przez ponad 12 lat w dębowych beczkach. Trunek ten wyróżnia się nasyconym, herbaciano-bursztynowym kolorem. Aromat jest gładki, czysty i wyważony, z dominującymi nutami korzennymi, miodu wrzosowego, czarnej herbaty oraz piernikowymi akcentami. Na podniebieniu wyczuwalna jest delikatna korzenność, przypominająca cynamon, oraz smaki nawiązujące do kolonialnych przypraw. Sarajishvili VSOP to harmonijna i elegancka brandy o złożonym profilu aromatycznym i smakowym, która zadowoli zarówno koneserów, jak i osoby poszukujące wysokiej jakości trunku na specjalne okazje.
- Kraj: Gruzja
- Rodzaj: brandy
- Pojemność: 0.7
- Zawartość alkoholu: 40 %
Proces produkcji Sarajishvili VSOP
Proces produkcji rozpoczyna się od uzyskania wina gronowego, które następnie poddawane jest destylacji w alembikach typu Charente. Świeżo wydestylowana brandy trafia do dębowych beczek o pojemności 250–400 litrów, gdzie przez kolejne lata nabiera swojego charakterystycznego aromatu i smaku. Sarajishvili VSOP dostępna jest w różnych pojemnościach: 35 cl, 50 cl i 70 cl, zarówno w wersjach z opakowaniem, jak i bez.