Sarajishvili 3* - Luksusowa brandy z Gruzji

Sarajishvili 3* to gruzińska brandy, która dojrzewa przez około 3 lata w dębowych beczkach. Charakteryzuje się wyrazistymi nutami suszonych owoców tropikalnych, uzupełnionymi delikatnymi akcentami pikantnymi i korzennymi, co nadaje jej złożony i harmonijny profil aromatyczny. Na podniebieniu jest słodka i owocowa, z wyczuwalnymi tonami wanilii. Sarajishvili 3* to dobrze zbalansowana brandy o bogatym bukiecie aromatów i smaków, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom tego typu trunków.
- Kraj: Gruzja
- Rodzaj: brandy
- Pojemność: 0.7
- Zawartość alkoholu: 40 %
Proces produkcji brandy Sarajishvili 3
Proces produkcji tej brandy rozpoczyna się od fermentacji wina gronowego, które następnie poddawane jest destylacji w tradycyjnych alembikach typu Charente. Świeżo wydestylowany destylat trafia do 250–400 litrowych beczek dębowych, gdzie przez kolejne lata nabiera swojego charakterystycznego aromatu i smaku.